Zöldséges rizs
A zöldségek szabadon összeválogathatóak. Nekünk ezek voltak otthon. De többet nem rakok bele konzerv zöldborsót, mert túl puha volt.
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 1 marék forgácsolt mandula
- zsiradék (leginkább olaj)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- zöldségek (itt egy doboz zöldborsó és egy kápia paprika)
- petrezselyem
- dupla annyi víz (térfogatra), mint rizs
A zsiradékon megpirítom a mandulát és az apróra vágott vöröshagymát. Ezek után hozzáadom a rizst és egy-két percig azt is pirítom, majd mehet bele a fokhagyma és a zöldségek, majd a víz és a só.
Jól összekeverem és átöntöm egy jénai tálba, amit 175 fokos sütőbe rakok és lefedem. Vagy a jénai tetejével, vagy alufóliával.
Miután megpuhult a rizs, leveszem a tetőt róla és egy picit megpirítom a rizs tetejét.
Tálaláskor tálkákba nyomkodom, kiborítom egy tányérra és apróra vágott petrezselymet szórok a tetejére.
Szólj hozzá!