Diós kevert

dios_kevert.jpg

Az eredeti recept innen származik.

 

Hozzávalók egy 10x25 cm-es formához

  • 4 db tojás
  • 8+2 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg zsír
  • 12 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • zsír és liszt a sütőedény kikenéséhez

 

A tojások sárgáját habosra kevertem az olvasztott zsírral és a 8 dkg porcukorral, majd hozzáadtam a darált diót.

A tojások fehérjéjét kemény habbá vertem a 2 dkg porcukorral és a csipet sóval.

A két masszát összeforgattam.

A lisztben elkevertem a sütőport és hozzákevertem az eddigiekhez.

A sütőformát kikentem zsírral, megszórtam liszttel és elegyengettem benne a keveréket.

175 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.