Hozzávalók
- 1,5 kg sertésmáj
- 80 dkg sertéslapocka
- 70 dkg zsírszalonna
- 15 dkg zsír + a lezáráshoz 3-4 dl olvasztott zsír
- 4 fej nagyobb kockákra vágott vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 csapott ek só
- 2 csapott ek majoranna
- 1 púpozott tk őrölt feketebors
- 1 tk cukor
A májat, lapockát, szalonnát felkockázatm és 30 perc alatt gyöngyöző vízben megfőztem.
Húsdarálón ledaráltam, botmixerrel pépesítettem.
A vöröshagymát kevés zsíron megdinszteltem és az utolsó fél percben hozzáadtam a fokhagymát is.
A húshoz adtam a sót, a borsot, a majorannát, a hagymákat és a 15 dkg zsírt.
Miután jól elkevertük, megtöltjük a péppel az előre kifertőtlenített üvegeket. A tetején 1,5-2 cm üres helyet hagytam, mert a későbbiekben megnőtt a térfogata.
A tetejére vékony réteg olvasztott zsírt töltöttem (csak annyit, hogy ne száradjon ki) és 100 fokos sütőben 1,5 órán át melegítettem.
Miután kivettem a sütőből, utántöltöttem a zsírt a tetején és szorosan lezártam befőző fóliával és a kupakkal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.