Hozzávalók (kb. 8 adaghoz)
- 1,5 kg sertéstarja
- só, őrölt feketebors, őrölt kömény
- zsír
A húst bedörzsöltem a sóval, borssal és a köménnyel és egy tepsibe fektettem.
(Körülraktam annyi – nagyobb kockákra vágott – répával, krumplival és hagymával, hogy megtöltötték a tepsit.)
Felönttöttem annyi zsírral, hogy a húsnak kb. a feléig ért.
Alufóliával lefedve, 160 fokos sütőben 2,5 órán át puhítottam.
Ezután leöntöttem róla a zsírt (kiszedtem mellőle a zöldségeket) és a 200 fokra felmelegített sütőben megpirítottam.
Langyosan már szeletelhető volt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.