Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (4 hatalmas adaghoz)
- 0,4 dl étolaj
- 1 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 6 db babérlevél
- (ecet)
- só
- 6 db tojás
Az olajat felforrósítottam a lábosban és zsemleszínűre pirítottam benne a lisztet.
Rátettem a lereszelt vöröshagymát, a pirospaprikát, a sót és az őrölt köményt, majd felönöttem 2 liter vízzel. Vannak, akik öntenek hozzá pár csepp ecetet ebben a fázisban - én nem tettem. Beleszórtam a babérleveleket és 10 percig gyöngyözve főztem.
A tojásokat egy tálban elkevertem, majd lassan belecsurgattam a lébe. Amikor az újra felforrt, el is készült a leves.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.