Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 0,5 kg héjában főtt, áttört krumpli
- 16 dkg liszt
- 1 ek búzadara
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 ek olaj
- meggy, cukor, fahéj
- zsír, zsemlemorzsa
A megfőtt, áttört krumplit összedolgoztam, lágy tésztává gyúrtam a liszttel, búzadarával, sóval, tojással és olajjal.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 8 mm vastagságúra nyújtottam és akkora négyzeteket vágtam belőle, hogy beleférjen 3-4 szem meggy.
A meggyet összekevertem cukorral és fahéjjal, majd átettem a négyzetekre és gombócokká gyúrtam.
Forró sós vízben megfőztem (mire feljöttek a víz felszínére, meg is főttek) és zsíron pirított zsemlemorzsába forgattam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.