Meggyes gombóc

meggyes_gomboc.jpg

Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók

  • 0,5 kg héjában főtt, áttört krumpli
  • 16 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 ek olaj
  • meggy, cukor, fahéj
  • zsír, zsemlemorzsa

 

A megfőtt, áttört krumplit összedolgoztam, lágy tésztává gyúrtam a liszttel, búzadarával, sóval, tojással és olajjal.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 8 mm vastagságúra nyújtottam és akkora négyzeteket vágtam belőle, hogy beleférjen 3-4 szem meggy.

A meggyet összekevertem cukorral és fahéjjal, majd átettem a négyzetekre és gombócokká gyúrtam.

Forró sós vízben megfőztem (mire feljöttek a víz felszínére, meg is főttek) és zsíron pirított zsemlemorzsába forgattam.