Meggyes pite
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (20x30 cm-es formához)
- 2 üveg meggybefőtt meggye
- 4 dl a meggybefőtt levéből
- 10 dkg cukor
- 1 tk fahéj
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 40 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek tejföl
- 1 ek disznózsír (+ a forma kikenéséhez)
- 1+1 db tojás
A töltelékhez a pudingport és a cukrot összekevertem, majd a meggybefőtt levével megfőztem. Hozzákevertem a végén a meggyet és a fahéjat. Hagytam hűlni.
A lisztet összekevertem a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadtam a hideg vajat, tejfölt, zsírt és az egyik tojást. Robotgéppel összekevertem (morzsásra) és kézzel gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam belőle.
A tepsit alaposan kikentem zsírral.
A tésztát kettéválasztottam és mindkettőből 20x30 cm-es téglalapot nyújtottam alaposan lisztezett felületen.
Az egyik tésztalapot a tepsibe fektettem, alaposan megszurkáltam villával és 175 fokra előmelegített sütőben 12 percen keresztül sütöttem. Amikor kicsit kihűlt, rákanalaztam a tölteléket, elsimítottam és ráfektettem a másik tésztalapot. Azt is megszurkáltam villával. Végül megkentem egy tojással.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.