Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1 csipet fahéj
Hozzávalók a püréhez
- 60 dkg sült sütőtök
- 17 dkg sűrített tej
- 4 db tojás
- 1 ek étkezési keményítő
- 5 dkg porcukor
- citromhéj, fahéj, szerecsendió, gyömbér
A tészta összetevőit gyors mozdulatokkal összedolgoztam, majd zárható dobozban a hűtőbe tettem legalább fél órára.
A püré összetevőit botmixerrel összedolgoztam.
A tésztát egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kikentem zsírral és meghintettem liszttel. A tésztát sütőpapíron kinyújtottam és beleegyengettem a formába úgy, hogy 2-3 cm magas pereme lett. Megszurkáltam villával és 175 fokra ellőmelegített sütőben 15 percig sütöttem. (A videóban látható módon sülés előtt sütőpapírt simítottam a tetejére, amire száraz sárgaborsót tettem. Így nem púposodott fel a tészta sülés közben.)
Ráöntöttem a tésztára a pürét és további 35-40 percig sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.