Pad kra pao

jeanne_hallu.jpg

Hozzávalók (2-3 főre)

  • olíva olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • chili
  • 50 dkg darált hús (pulyka)
  • 30 dkg fagyasztott wok zöldség
  • néhány levél szent bazsalikom (holy basil)
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek víz
  • 1 ek cukor

 

A zöldségkeveréket olajon megpirítottam egy wokban, majd tányérra szedtem.

Olajon aranysárgára megsütöttem az apróra vágott fokhagymát és a chilit.
Hozzáadtam a darált húst. Miután kifehéredett, akkor tettem rá újra a zöldségeket és a bazsalikomot.

Külön tálban összekevertem az osztriga-, a hal- és a szójaszószt, valamint a vizet és a cukrot. Ezt a keveréket végül hozzáadtam a húshoz – azelőtt 5 perccel, mielőtt végleg elkészült volna.