Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (3-4 tepsihez)
- 1,5 kg káposzta lereszelve
- 1 dl olaj
- 1 tk őrölt bors
- 1 púpos ek + 1 tk cukor
- 30-40 g só
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg tejföl
- 4 db tojássárgája + 1db egész tojás
A káposztát késes aprítóban felaprítottam.
Az egy evőkanál cukrot megkaramellizáltam egy lábosban, majd hozzáadtam az olajat. Rádobtam a káposztát és megsóztam. Megdinszteltem, végül hozzákevertem a borsot.
A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne az egy teáskanálnyi cukrot és felfuttattam benne a szétmorzsolt élesztőt.
A liszthez adtam az élesztős tejet, a megolvasztott vajat, a tejfölt, a négy tojássárgáját és a káposztát. Jól összedolgoztam, meggyúrtam.
Langyos helyen, lefedve egy órán át kelesztettem.
Három részre szedtem a tésztát és kissé kinyújtottam őket, majd egymásra fektettem. Alaposan lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtottam az egymásra rétegzett tésztákat és a kiszaggatott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. Itt még hagytam őket kelni 0,5-1 órán keresztül.
Megkentem a tetejüket a tojással és 175 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütöttem őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.