Ami még karácsonyról maradt – hókifli

Régi klasszikus recept különösebb csűrés-csavarás nélkül.
Csak egy kis idő és türelem kell hozzá. Anyukámnak voltak ilyenjei.
 
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a kiflik megszórásához por- és vaníliás cukor
 
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és akkora kifliket formázunk belőle, mint amekkorát a végén szeretnénk. Vagyis a tészta nem fog megkelni, nem lesz nagyobb.
A tepsit kibéleljük alufóliával és ráfektetjük a kifliket. 150 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg barnulni nem kezdenek (vagyis a barnulást ne várjuk meg).
Amint kivettük a sütőből, meghengergetjük a vaníliás porcukorban.
Lezárt dobozban 1-2 hétig tárolhatjuk őket különösebb minőségromlás nélkül.