Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (16 nagyobb darabhoz)
- 14 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk fahéj
- 1 csipet só
- 10 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 12 dkg vaj
- 1 tk vanília kivonat
- 18 dkg nagy szemű zabpehely
- 5 dkg csoki pasztilla
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
A vörös áfonyát forró vízbe áztattam 10 percre.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót összekevertem.
Egy másik tálban a cukrot, a tojást, a vajat és a vanília kivonatot habosra kevertem.
A két keveréket összedolgoztam, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a csoki pasztillát és a kinyomkodott vörös áfonyát is.
Egy nagyon sűrű, ragacsos masszát kaptam.
16 golyót gyúrtam belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. Kicsit lelapítottam kézzel, majd 175 fokra előmelegített sütőben 10-11 perc alatt készre sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.