Töltött gomba

toltott_gomba.jpg

Hozzávalók

  • nagy, tölteni való gombafejek
  • darált sertéshús
  • zsír
  • hagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • fetasajt
  • petrezselyem
  • reszelt trappista sajt

 

A gombafejeket megpucoltam – kitörtem a tönkjüket, lehúztam a bőrüket.

A darált húst zsíron megpirítottam. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát, lesóztam és fonnyadásig dinszteltem. Borsoztam, sóztam és nagyon kevés vízzel felöntöttem. Kb. fél órán keresztül főztem.

A darált húsból főtt pörkölthöz kevertem feta sajtot és apróra vágott petrezselymet, majd ezzel a keverékkel megtöltöttem a gombafejeket.

Reszelt sajtot szórtam rá és 175 fokos sütőben készre sütöttem.