Narancsos gyufa (keksz)
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 db kezeletlen narancs héja
- 26 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 13 dkg vaj
- 0,4 dl narancslé
- 15 dkg étcsokoládé
- (a csoki típusának függvényében valamilyen zsiradék)
A narancs héját lereszeltem és összemorzsoltam a cukorral és a sóval.
A lisztet összekevertem a keményítővel, majd a cukros narancshéjjal.
Az egészet összemorzsoltam a hideg vajjal, majd a narancslé hozzáadása után sima tésztává gyúrtam. Fél órán át hűtőben pihentettem.
Két sütőpapír között 1 cm-es (kb. 20x25 cm) téglalappá nyújtottam és hasábokat vágtam belőle.
175 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt készre sütöttem – pont addig, amíg elkezdett aranybarnára váltani.
Miután kihűlt teljesen, gőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártottam, lecsöpögtettem és sütőpapíron hűtöttem ki.