Az eredeti recept innen származik. (A csicseriborsót én most kihagytam belőle.)
Hozzávalók (6-8 adaghoz)
- 6 dl (2 bögre) árpagyöngy
- 1,5 dl (0,5 bögre) lencse
- 1,5 dl (0,5 bögre) apró bab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zsír
- 1 l víz + 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk majoránna
- 25 dkg főtt füstölthús
Az árpagyöngyöt, a lencsét és a babot beáztattam 8 órára hideg vízbe. Utána szűrőben átmostam.
A vizet felforraltam és feloldottam benne a leveskockákat.
A vöröshagymát felkockáztam, sóztam és zsíron megdinszteltem. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és répákat, majd ezeket is dinszteltem kicsit.
A zöldségekhez kevertem a magokat és a húslevet, megfűszereztem őket. Felforraltam, majd lassú tűzön 40 percig főztem – 30 perc után adtam hozzá a kockákra vágott húst. Utána fedő alatt hagytam kihűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.