Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a piskótához (26 cm-es tortaformához)
- 25 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 csapott tk fahéj
- 2 dl napraforgó olaj
- 4 db tojás
- 40 dkg reszelt répa
- zsír és liszt a tortaforma kikenéséhez
Hozzávalók a mázhoz
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek citromlé
Alaposan összekevertem a cukrot, sót, sütőport, lisztet, fahéjat és diót, majd hozzáadtam az olajat és a tojásokat. Végül a reszelt répát is hozzá dolgoztam.
A masszát beleöntöttem a kizsírozott, kilisztezett kapcsos tortaformába és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percet sütöttem – amíg a tűpróbának meg nem felelt.
A mázhoz összekevertem a mascarponet, a cukrot, a vanília kivonatot és a citromlevet, majd a kihűlt piskótára kentem.
Egy napon át pihentettem a tortát a hűtőben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.