Csokis-chilis keksz
Az eredeti recept a „100 keksz, amit szeretsz” című könyvből származik.
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz)
- 20 dkg liszt
- 15 g kakaópor
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1 csapott tk só
- 17 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- chili pehely (ízlés szerint)
- 3 dkg csoki darabka
A száraz hozzávalókat (lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a chili pelyhet) összekevertem.
Az olvasztott vajat és a cukrot konyhai robotgéppel pár perc alatt habosra kevertem, majd apránként hozzáadtam a száraz hozzávalókat.
Végül hozzáadtam a csoki darabkákat.
30 grammos gombócokat gyúrtam belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem – jó messzire egymástól (30x30 cm-en 10 db-ot).
190 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben 13 percig sütöttem őket.
Kicsi hűlés, szikkadás után rácson pihentettem a kekszeket.