Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (26 cm-es kapcsos tortaformához)
- 35 dkg kakaós, vanília krémmel töltött keksz
- 9 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 30 dkg étcsokoládé (pl. 55%-os) + a díszítéshez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 40 dkg natúr krémsajt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 g zselatin
- 4-5 ek víz
A tortaforma alját és oldalát is beborítottam sütőpapírral.
A kekszet késes aprítóban összezúztam és belecsorgattam az olvasztott vajat, majd alaposan összekevertem. A tortaforma aljába nyomkodtam kézzel. Kb. egy órán át hűtőben tartottam.
A habtejszínt egy lábosban fölmelegítettem, majd elzártam alatta és hozzákevertem az étcsokit. Amikor kihűlt, robotgéppel pár percig habosítottam.
A mascarponét, a porcukrot, a krémsajtot és a vaníliás cukrot robotgéppel összekevertem, picit habosítottam. Hozzákevertem fakanállal a csokis krémet.
A zselatint egy pici melegítő edényben összekevertem a vízzel és addig melegítettem, kevergettem, amíg fel nem olvadt. Apránként hozzácsorgattam az eddigi keverékhez és alaposan összedolgoztam.
A kekszes alapra simítottam a krémet és egy éjszakán át hagytam a hűtőben pihenni.
Másnap reggel csokit reszeltem rá díszítésként.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.