Sült polenta (gombaraguval)

sult_polenta_gombaraguval.jpg

Az eredeti recept innen származik.

 

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2,5 dl instant kukoricadara
  • 5 dl víz
  • só, bors
  • 3+2 dkg vaj
  • reszelt parmezán-jellegű sajt

 

A vizet felforraltam és hozzáadtam a kukoricadarát, majd 1-2 perc alatt készre főztem. (Jó sűrű, kemény lett.) Még forrón gyorsan hozzáadtam a 3 dkg vajat, sóztam és borsoztam.

Egy kenyérsütő formába nyomkodtam kb. 2 cm vastagon és ebben hagytam kihűlni.

A kihűlt polentát kiborítottam a formából egy vágódeszkára és felkockáztam.

A 2 dkg vajon serpenyőben megpirítottam mindkét oldalán kb. 2-2 perc alatt.

Gombaraguval és zöldségekkel tálaltam.