Csirkés pirított rizs
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 20 dkg rizs (itt barna rizs)
- 25 dkg csirkemell kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 40 dkg fagyasztott wok zöldségkeverék
- 5 ek olaj
- 1 db tojás
- 1 dl szójaszósz
- 0,5 db citrom leve
A rizst bő, olajos vízben (mint a tésztát) majdnem puhára főztem, majd leszűrtem és hideg vízzel átmostam. (Sót egyáltalán nem tettem bele.)
A wokot füstölésig hevítettem, beleöntöttem az olajat és egy perc alatt fehéredésig pirítottam a csirkemell darabkákat. Ezután hozzáadtam a fokhagymát és a zöldségkeveréket és kb. 5 perc alatt készre pirítottam.
A megsült hozzávalókat a wok oldalára húztam és a közepébe öntöttem a felvert tojást és kevergetés közben szárazra pirítottam.
Hozzáadtam a megfőtt rizst és újabb pár percig pirítottam.
Végül ráöntöttem a citrom levét és a szójaszószt.