Bolognai spagetti

bolognai.jpg

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zellergumó
  • 2 szál sárgarépa
  • 0,5 szál fehérrépa
  • 36 dkg sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet szerecsendió
  • oregánó, bazsalikom, rozmaring
  • olívaolaj

 

A vöröshagymákat felkockáztam, lesóztam és olajon megdinszteltem.

A végén hozzáadtam a fokhagymát, a babérlevelet és az apróra reszelt zöldségeket, majd azokat is megpirítottam.

Hozzáadtam a húst és fehéredésig pirítottam.

Végül hozzáadtam a sűrített paradicsomot és a fűszereket, majd fedő alatt puhára főztem.