Az eredeti recept a Street Kitchen magazin 2021/1. számából származik.
Hozzávalók a baconös lilahagyma-lekvárhoz
- 60 dkg lilhagyma (tisztítva)
- 4 csapott ek barna cukor
- 10 dkg bacon
- só, bors, kakukkfű
- 2 ek borecet
- 2 ek balzsamecet
A bacont felaprítottam és ropogósra sütöttem.
A barna cukrot egy lábosban megkaramellizáltam, majd rádobtam a felaprított hagymát. Sózta, borsoztam, hozzáadtam a kakukkfű leveleket. Kezdetben a saját levében főztem, később időnként adtam hozzá kevés vizet, amíg megpuhult, pépesedni kezdett. Ekkor hozzáadtam az eceteket és a szalonnát zsírostul. Botmixerrel aprítottam és átforraltam az egészet.
Hozzávalók a sajtszószhoz
- 3 dkg vaj
- 1 púpozott ek liszt
- 2,5 dl tej
- só, chili pehely
- 20 dkg vörös cheddar
A vajat megolvasztottam lábosban és hozzáadtam a lisztet. Barna rántást készítettem belőle. Apránként hozzádolgoztam a tejet. Sóztam és megszórtam chilivel. Lehúztam a tűzről és belekevertem a reszelt cheddart.
Hozzávalók a húspogácsához és az összeállításhoz
- 40 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- zsír
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek Worcester szósz
- 7 dkg vörös cheddar
- 10 db nagy kelkáposztalevél
Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítottam, majd összekevertem a darált hússal, reszelt sajttal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, cheddar sajttal. 10 egyforma golyót formáltam belőle.
A kelkáposzták vastag erét kivágtam, a leveleken átgörgettem egy sodrófát és közel puhára főztem őket egy lábosban.
A levelekre helyeztem a húsgolyókat, rákanalaztam a hagymalekvárt, majd összehajtogattam és a hajtott felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket. Alufóliával befedtem a tepsit.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül letakarva, majd 20 percen keresztül fedetlenül sütöttem.
Sajtmártással tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.