Francia hagymaleves
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (kb. 3 literhez)
- 6 nagy fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 6 nagy fej lilahagyma vékonyra szeletelve
- 1/2 szál póréhagyma vékonyra szeletelve
- 12 dkg vaj
- 6 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
- kakukkfű
- 3 ek cukor
- 3 dl fehérbor
- 1,5 l marhahúsleves
A vajat megbarnítottam, majd hozzáadtam a vörös-, lila- és póréhagymát. Amikor ezek összeestek, a fokhagymát is hozzáadtam, lesóztam és 1,5-2 órán át dinszteltem – amíg hagymalekvár állagú lett.
Ekkor adtam hozzá a cukrot, a kakukkfüvet, majd borsoztam is.
Hozzáadtam a bort és ezt is elfőztem róla.
Hozzáöntöttem a marhahúslevest, összeforraltam és kész is volt.
Vajon pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaltam.