Tom Kha Gai
Kókusztejes csirkeleves
Hozzávalók (3 literhez)
- 1 l kókusztej
- 1 l víz
- 1 tk szárított citromnád
- 5 dkg gyömbér
- 12 db kaffir lime levél
- 40 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg csiperke/laska gomba
- chili (ízlés szerint)
- 6 ek halszósz
- 1,5 ek cukor
- 1 db lime
A kókusztejet és a vizet összeöntöttem, hozzáadtam a citromnádat, a kaffir lime leveleket, a chilit és a tisztított, felszeletelt gyömbért. Felforraltam.
Hozzáadtam a vékony csíkokra vágott csirkét és addig főztem (néhány perc), amíg a csirke nagyjából megpuhult. Ekkor adtam hozzá a felszeletelt gombát.
Hozzáadtam a halszószt, a cukrot és a lime levét és mindezt addig főztem, amíg a csirke és a gomba teljesen meg nem puhult.
A végén igazítottam az ízeken (pl. sót adtam hozzá), hogy egyensúlyban legyen benne az édes, a savanyú, a csípős és a sós.