Tojáslepény

--telfot--k--519-.jpg

 

Az eredeti recept innen származik.

 

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 4 db tojás
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • 50 dkg cukkíni
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg feta sajt
  • néhány szem olívabogyó
  • olaj vagy zsír
  • só, bors

 

A tojásokat habosra kevertem a főzőtejszínnel.

A cukkínit 3-5 mm-es szeletekre vágtam és zsiradékon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam az apró kockákra vágott feta sajtot, paradicsomot (a lágy, magos része nélkül) és a felaprított olívabogyót.

Sóztam, borsoztam, majd ráöntöttem a tojásos keveréket.

Egy hőálló edénybe (grillserpenyőben) öntöttem és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem nagyjából 25 perc alatt.

Amikor kihűlt, kiborítottam a serpenyőből egy tányérra és felszeleteltem.