Túrós-tejfölös csirke

Ételfotók (427).JPG

Amennyiben nem sóztam volna el, nagyon finom lett volna.

A tanulság számomra annyi volt, hogy elég a húst alaposan besózni, a túrós krémbe már nem kell.
 
Hozzávalók:
  • csirkealkatrészek (mell/comb/szárny)
  • túró
  • tejföl
  • fokhagyma
  • só, bors
  • zsiradék és víz
 
A csirkét besózzuk és egy zsiradékkal alaposan kikent tűzálló tálba fektetjük, egy kevés vizet öntünk alá. 200 fokos sütőben letakarva megpuhítjuk.
Összekeverjük a túrót és a tejfölt, fokhagymát nyomunk bele és megborsozzuk. Ráöntjük a megpuhult húsa, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a túró egy kis színt kap. Tovább ne süssük, mert kiszárad!