Hozzávalók (2 óriási adaghoz)
- szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg krumpli
- 1 db tojás
- 1 púpozott kk só
- annyi liszt, amennyit felvesz
- 20 dkg juhtúró
- tejföl a tálaláshoz
- A szalonnát felkockáztam és megpirítottam. A zsírját külön tálba öntöttem még melegen és belereszeltem egy gerezd fokhagymát, majd belekevertem a juhtúrót.
- A krumplikat meghámoztam, majd aprítógépben pépesítettem. Hozzáadtam a sót és a tojást, majd annyi lisztet kevertem hozzá apránként, hogy egy lágy galuska tésztát kaptam.
- Lobogó vízben kifőztem a sztrapacskát, majd hozzákevertem a zsíros juhtúrót.
- Tejföllel és a szalonna darabkákkal tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr517906837
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.