Juhtúrós sztrapacska

juhturos_sztrapacska.jpg

Hozzávalók (2 óriási adaghoz)

  • szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 púpozott kk só
  • annyi liszt, amennyit felvesz
  • 20 dkg juhtúró
  • tejföl a tálaláshoz

 

  • A szalonnát felkockáztam és megpirítottam. A zsírját külön tálba öntöttem még melegen és belereszeltem egy gerezd fokhagymát, majd belekevertem a juhtúrót.
  • A krumplikat meghámoztam, majd aprítógépben pépesítettem. Hozzáadtam a sót és a tojást, majd annyi lisztet kevertem hozzá apránként, hogy egy lágy galuska tésztát kaptam.
  • Lobogó vízben kifőztem a sztrapacskát, majd hozzákevertem a zsíros juhtúrót.
  • Tejföllel és a szalonna darabkákkal tálaltam.