Hozzávalók (3-4 adaghoz)
- 50 dkg krumpli (hámozva)
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2+1 csapott tk só
- 12,5 dkg juhtúró
- 25 dkg savanyúkáposzta
- szalonna ízlés szerint
- zsír
A szalonnát kockákra vágtam és lepirítottam.
A savanyúkáposztát zsíron megdinszteltem.
Feltettem vizet forrni – benne 1 csapott teáskanál sóval.
A krumplit a sajtreszelőn lereszeltem – gyorsan, hogy ne barnuljon meg.
Hozzákevertem a 2 csapott teáskanál sót, a tojást és a lisztet. Sűrű galuskatészta lett az eredménye.
A galuskát beleszaggattam a forrásban lévő vízbe és amikor felhabzott, le is szűrtem, hideg vízzel átöblítettem.
A galuskához hozzákevertem a szalonnát és a zsírját, a káposztát és a juhtúrót.
Petrezselyemmel megszórva tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.