Hozzávalók (kb. 3 adaghoz)
- 3 dl rizottó rizs
- 1 l alaplé (1 l víz + 2 db leveskocka)
- 1 ek zsír
- 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
- 1 fej hagyma kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 marék petrezselyem
- só, bors
A zsíron elkezdtem dinsztelni a lesózótt hagymát, majd hozzáadtam a csirkemellet. Fehéresésig pirítottam. Ráöntöttem a rizst és azt is megpirítottam.
Hozzáadtam a fokhagymát és sóztam borsoztam.
Apránként elkezdtem hozzáadagolni az alaplevet.
Amikor már a lé 2/3 elfogyott, hozzáadtam a fagyott zöldborsót és folytattam a főzést.
Amikor elértem a megfelelő állagot, hozzákevertem a petrezselymet, elzártam a gázt és fedő alatt hagytam még puhulni, összeérni a rizottót 10-15 percen keresztül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.