Csirkés-zöldborsós rizottó

2020-as_tavaszi_kollekcio.jpg

Hozzávalók (kb. 3 adaghoz)

  • 3 dl rizottó rizs
  • 1 l alaplé (1 l víz + 2 db leveskocka)
  • 1 ek zsír
  • 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 1 fej hagyma kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 marék petrezselyem
  • só, bors

 

A zsíron elkezdtem dinsztelni a lesózótt hagymát, majd hozzáadtam a csirkemellet. Fehéresésig pirítottam. Ráöntöttem a rizst és azt is megpirítottam.

Hozzáadtam a fokhagymát és sóztam borsoztam.

Apránként elkezdtem hozzáadagolni az alaplevet.

Amikor már a lé 2/3 elfogyott, hozzáadtam a fagyott zöldborsót és folytattam a főzést.

Amikor elértem a megfelelő állagot, hozzákevertem a petrezselymet, elzártam a gázt és fedő alatt hagytam még puhulni, összeérni a rizottót 10-15 percen keresztül.