Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a rizshez (4 adag)
- 20 dkg jázmin rizs
- 4 dl forró víz
- 1 db kápia paprika
- 1 db cukkini
- olaj, só
Hozzávalók a csirkéhez (3-4 adag)
- 60 dkg csirkecomb filé
- 6 gerezd fokhagyma
- 40 dkg konzerv egész paradicsom
- só, bors, pirospaprika, chili
- bazsalikom
- 1 citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
A rizst szűrőben megmostam, olajon megpirítottam, sóztam.
Hozzáadtam az apró kockákra felvágott paprikát és cukkinit, majd felöntöttem forró vízzel.
Újraforrástól számítva 20 percen keresztül főztem a legalacsonyabb lángon, majd fedő alatt hagytam még párolódni 10 percet.
A csirkecombot nagyobb kockákra vágtam, sóztam, borsoztam és olajon körbepirítottam. Kiszedtem a lábosból.
A maradék olajon megdinszteltem a reszelt fokhagymát. Hozzáadtam a chilit, a darabolt konzerv paradicsomot (és a levét is), a pirospaprikát, a bazsalikomot és a citromlevet, végül az előre pirított csirkecombot is.
Addig főztem, míg a leve jelentős része el nem főtt.
Végül felöntöttem a főzőtejszínnel és azzal is sűrítettem jó néhány percig, hogy kevés leve maradjon.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.