Az eredeti recept a Segít a séf című könyvből származik.
Hozzávalók
- 3 db csirkecomb
- 20 dkg csirkemáj
- 20 dkg tarhonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- zsír
- só, pirospaprika
- petrezselyem
A húst a csontok mentén bevágtam, a csontokat kibújtattam, de nem szedtem ki. Megsóztam és kevés zsíron barnulásig pirítottam a bőrös felén. Megfordítottam a combokat, hozzáadtam a májat és pár percig még pirítottam.
Felöntöttem kevés vízzel és kb. 10 percig pároltam fedő alatt.
A tarhonyát megpirítottam zsíron, majd hozzáadtam a vékony szeletekre vágott hagymát és tovább pirítottam. Végül hozzáadtam a karikázott fokhagymagerezdeket, sóztam, paprikáztam és felöntöttem a borral, valamint kétszeres mennyiségű vízzel. 15-20 perc alatt pergősre pároltam.
A húst lefejtettem a csontokról, kisebb darabokra téptem és összekevertem a májjal, végül hozzáadtam a tarhonyát. Friss, apróra vágott petrezselymet forgattam bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.