Ajváros csirkemell
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 1 pár csirkemell
- 150g ajvár
- zsír
- só, bors
- petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz főzőtejszín
- 1 csomag fetasajt
- A hús nagyobb szeletekre vágtam és mindkét oldalát megpirítottam a zsíron. Sóztam, borsoztam.
- A hagymát zsíron, sóval megfonnyasztottam, majd hozzáadtam az ajvárt és belereszeltem a fokhagymát. Beleöntöttem a főzőtejszínt és összeforraltam.
- Az ajváros szósz felét egy tűzálló tálba öntöttem, ráfektettem a húst, majd jött a szósz másik fele. A tetejére rámorzsoltam a fetát.
- 175 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütöttem.
- Megszórtam petrezselyemmel a tetejét.
Szólj hozzá!