Ajváros csirkemell

etelfotok_535.jpg

Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók

  • 1 pár csirkemell
  • 150g ajvár
  • zsír
  • só, bors
  • petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 1 csomag fetasajt

 

  • A hús nagyobb szeletekre vágtam és mindkét oldalát megpirítottam a zsíron. Sóztam, borsoztam.
  • A hagymát zsíron, sóval megfonnyasztottam, majd hozzáadtam az ajvárt és belereszeltem a fokhagymát. Beleöntöttem a főzőtejszínt és összeforraltam.
  • Az ajváros szósz felét egy tűzálló tálba öntöttem, ráfektettem a húst, majd jött a szósz másik fele. A tetejére rámorzsoltam a fetát.
  • 175 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütöttem.
  • Megszórtam petrezselyemmel a tetejét.