Ecetes zöld paradicsom
Hozzávalók
- zöld paradicsom
- vöröshagyma, kapor, feketebors, mustármag, babérlevél, koriander
- 3 l víz
- 2,5 ek só
- 20 dkg cukor
- 3 dl (20%-os) ecet
- nátrium-benzoát
A paradicsomokat alaposan megmostam és feldaraboltam.
A csírátlanított üvegek aljára tettem egy-egy karika vöröshagymát és tetszés szerint a többi fűszernövényből is került bele. A tetejükre raktam a paradicsom darabokat.
A vizet, a sót, a cukrot és az ecetet összeforraltam, majd nátrium-benzoátot is adtam hozzá a tasakon lévő leírás szerint.
A forró felöntőlevet beleöntöttem az üvegekbe, majd celofánt tettem a szájukra és jó erősen rácsavartam a kupakokat. Az üvegeket fejjel lefelé fordítva hagytam, amíg ki nem hűltek.
Két hónap pihentetés után kóstoltam meg először, és ekkor már összeálltak az ízek.