Pho

pho.jpg

Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók (4 l léhez)

  • 1 pár csirkemell filé
  • 1 csirkefarhát
  • 4 db csillagánizs
  • 1-2 ek szemes bors
  • 1-2 ujjnyi gyömbér (hámozva)
  • 1 ek darabos fahéj
  • 1 fej vöröshagyma (4 darabba vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek só
  • 2 ek halszósz
  • rizstészta
  • petrezselyem
  • lilahagyma
  • újhagyma
  • mungóbab csíra
  • lime
  • chili paprika

 

A vizet felraktam melegedni.

A csillagánizst, szemes borsot, gyömbért, fahéjat, vörös- és fokhagymát – olaj nélkül – serpenyőben megpirítottunk. Enyhe feketedésig. Ezután bedobtuk a forró vízbe.

Szintén a vízbe tettük a csirke alkatrészeket (egészben), valamint egy karika chili paprikát, és az egészet másfél órán át főztük.

Megsóztuk és ráöntöttük a halszószt.

10 perc múlva külön raktuk a húsokat és leszűrtük a fűszereket – ez utóbbiak mentek a kukába.

A csirkemellet szétcincáltuk, a farhátat kicsontoztuk.

Megfőztük külön a rizstésztát.

Az apróra vágott petrezselymet, a felszeletelt (előtte egy órára vízbe áztatott) lilahagymát, a felkarikázott újhagymát, a babcsírát és a lime-ot tálaláskor tettük bele.