Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (4 l léhez)
- 1 pár csirkemell filé
- 1 csirkefarhát
- 4 db csillagánizs
- 1-2 ek szemes bors
- 1-2 ujjnyi gyömbér (hámozva)
- 1 ek darabos fahéj
- 1 fej vöröshagyma (4 darabba vágva)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek só
- 2 ek halszósz
- rizstészta
- petrezselyem
- lilahagyma
- újhagyma
- mungóbab csíra
- lime
- chili paprika
A vizet felraktam melegedni.
A csillagánizst, szemes borsot, gyömbért, fahéjat, vörös- és fokhagymát – olaj nélkül – serpenyőben megpirítottunk. Enyhe feketedésig. Ezután bedobtuk a forró vízbe.
Szintén a vízbe tettük a csirke alkatrészeket (egészben), valamint egy karika chili paprikát, és az egészet másfél órán át főztük.
Megsóztuk és ráöntöttük a halszószt.
10 perc múlva külön raktuk a húsokat és leszűrtük a fűszereket – ez utóbbiak mentek a kukába.
A csirkemellet szétcincáltuk, a farhátat kicsontoztuk.
Megfőztük külön a rizstésztát.
Az apróra vágott petrezselymet, a felszeletelt (előtte egy órára vízbe áztatott) lilahagymát, a felkarikázott újhagymát, a babcsírát és a lime-ot tálaláskor tettük bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.