Carbonara spagetti

etelfotok_553.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 4 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 10 dkg reszelt pecorino romano vagy parmezán
  • 25 dkg apróra vágott kolozsvári szalonna
  • só, bors
  • egy kevés a tészta főzővizéből

Egy serpenyőben, lassú tűzön megpirítottam a szalonnát és a fokhagymát. (Ez utóbbira később nem lesz szükség.)

A tésztát megfőztem és a főzővízből megőriztem egy keveset.

A tojásokat felvertem és hozzákevertem a reszelt sajtot.

A tésztát még melegen összekevertem a szalonnával és zsírjával, megborsoztam és kanalaztam hozzá a tészta főzővizéből, hogy ne melegedjen túl. Lassú tűzön folytattam a főzést és ráöntöttem a sajtos tojást.

Az egészet átmelegítettem, átfőztem és reszelt sajttal tálaltam.