Hozzávalók a bolgnai raguhoz
- 1 db vöröshagyma
- 1 db szárzeller
- 1 db sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0,5-1 dl vörösbor
- 0,5 dl paradicsompüré
- 1 dl tej
- víz (kb. 2 dl)
- 50 dkg darált sertéshús
Hozzávalók a besamelhez
- 8 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 1,2 l tej
- só, fehérbors, szerecsendió
Hozzávalók az összeállításhoz (egy 20x30 cm-es tepsihez)
- olíva olaj
- lasagne lapok
- reszelt parmezán
- A vöröshagymát, a szárzellert és a sárgarépát késes darálóban felaprítottam és az olívaolajon megpirítottam.
- Hozzáadtam a darált húst, amit fehéredésig pirítottam, majd felöntöttem a vörösborral, paradicsompürével, tejjel és a vízzel.
- Hozzáadtam a reszelt fokhagymát, majd sóztam, borsoztam és meghintettem szerecsendióval.
- Az egészet szűk egyórán keresztül főztem.
- A vajat megolvasztottam és rászórtam a lisztet, majd tovább melegítettem addig, hogy még ne kezdjen el barnulni a liszt. Apránként hozzáöntöttem a szobahőmérsékletű tejet és kb. 5 perc folyamatos kevergetés mellett besűrítettem. Sóztam, borsoztam, szerecsendióval meghintettem.
- A besamelből 1,5 dl-t átöntöttem a bolognai raguba és alaposan elkevertem benne.
- A tepsi alját befújtam olíva olajjal, majd a besamel ¼-ét eloszlattam rajta. Erre raktam egy réteg tésztát, majd a ragu 1/3-át, ezt pedig megszórtam reszelt parmezánnal. Az eddigieket megismételtem még kétszer. Végül a maradék ¼ besamelt is elsimítottam rajta és megszórtam sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem. (Csak akkor vágtam belőle, amikor már langyos volt.)
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr117922585
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.