Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 30 dkg rizs
- só
- 1 kg cukkini
- olaj
- 2 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 4 db tojás
- 10 dkg liszt
- 30 dkg félkemény sajt
- 20 dkg kéksajt
A rizst megfőztem a szokott módon.
A cukkiniket hosszában (héjastul) felszeleteltem kb. 0,5 cm-es csíkokra. Megsóztam őket és forró serpenyőben, kevéske olajon oldalanként kb. 1-1 perc alatt elősütöttem.
A tejet, a tejszínt, a tojásokat és a lisztet habverővel csomómentesre kevertem, majd hozzáadtam a lereszelt félkemény sajt bő 2/3-át.
A jénait kikentem vékonyan olajjal és belerétegeztem a hozzávalókat: cukkini (1/3), rizs (1/2), sajtos keverék (1/2), darabokra tépkedett kéksajt (1/2), cukkini (1/3), rizs (1/2), sajtos keverék (1/2), darabokra tépkedett kéksajt (1/2), cukkini (1/3), maradék reszelt félkemény sajt.
175 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem kb. 20-30 perc alatt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.