Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók 4 darabhoz
- 80 ml langyos víz
- 1,25 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 1 csomag porélesztő
- 32 dkg liszt
- 1 tk só
- 2 tk olíva olaj
- nagyjából 50 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, feta)
- 4 db tojás
- nagyszemű só, bors
A tejet, a vizet, a cukrot és a porélesztőt összekevertem és 5 percig hagytam pihenni.
Hozzáadtam a lisztet, a sót és az olíva olajat, majd összedolgoztam, dagasztottam mindaddig, amíg sima lett a tészta.
Ekkor négy részre osztottam és letakarva, langyos helyen hagytam kelni nagyjából egy órán keresztül.
A sajtokat lereszeltem, feldaraboltam és összekevertem.
A megkelt tésztákat kör alakúra nyújtottam és két oldalát felhengergetve, végeiket összecsippentve csónakokat formáztam belőlük. Beleszórtam a sajtkeveréket.
220 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron kb. 10 perc alatt megsütöttem, majd a közepükbe 1-1 tojást ütöttem és visszatettem sülni még 5-7 percre.
Amikor kivettem a sütőből, megszórtam borssal és a nagyszemű sóval.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.