Carbonara spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg spagetti tészta
- 4 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 10 dkg reszelt pecorino romano vagy parmezán
- 25 dkg apróra vágott kolozsvári szalonna
- só, bors
- egy kevés a tészta főzővizéből
Egy serpenyőben, lassú tűzön megpirítottam a szalonnát és a fokhagymát. (Ez utóbbira később nem lesz szükség.)
A tésztát megfőztem és a főzővízből megőriztem egy keveset.
A tojásokat felvertem és hozzákevertem a reszelt sajtot.
A tésztát még melegen összekevertem a szalonnával és zsírjával, megborsoztam és kanalaztam hozzá a tészta főzővizéből, hogy ne melegedjen túl. Lassú tűzön folytattam a főzést és ráöntöttem a sajtos tojást.
Az egészet átmelegítettem, átfőztem és reszelt sajttal tálaltam.