Hozzávalók a töltelékhez (3-4 főre)
- 50 dkg ricotta
- 2 ek olíva olaj
- 2 nagyobb, húsosabb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregánó, petrezselyem
- kb. 15 cső cannelloni tészta
Hozzávalók a besamelhez
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 7 dl tej
- 3,5 dkg parmezán
- só, fehérbors, szerecsendió
A ricottát összekevertem az olajjal, az apróra vágott paradicsommal, a reszelt fokhagymával és a fűszerekkel. Egy kiskanál segítségével megtöltöttem
Besamelt főztem a következő módon: a vajat egy lábosban felhevítettem, majd hozzáadtam a lisztet. Amikor elkezdett habosodni, hozzáadtam a tejet, valamint a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett addig melegítettem, míg besűrűsödött. Ekkor kevertem el benne a reszelt parmezánt is.
A töltött tésztákat egy – kevés olajjal kikent – sütőformába halmoztam és leöntöttem a besamellel.
Alufóliával takarva 20 percen keresztül sütöttem 200 fokra előmelegített sütőben. Majd kitakartam és pirulásig tovább sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.