Arrabiata penne
Hozzávalók (2 személyre)
- 30 dkg penne tészta
- 2 nagy gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
- 4 evőkanál olíva olaj
- só, chili pehely, bors
- 20 dkg paradicsom konzerv
- 10 szem olajbogyó karikákra vágva
- pár szál petrezselyem apróra vágva
- reszelt parmezán
A tésztát sós vízben kifőztem – majdnem teljesen készre.
Az egyik gerezd fokhagymát a forró olajra dobtam és kicsit megpirítottam benne, majd megfűszereztem a sóval, chili pehellyel és borssal.
Ráöntöttem a paradicsomszószt és hozzáadtam a másik gerezd fokhagymát, valamint az olajbogyót.
Pár perc alatt összeforraltam, végül hozzáadtam a petrezselymet.
Ráöntöttem a tésztára és pár percig együtt is főztem őket.
Reszelt parmezánnal megszórva tálaltam.