Arrabiata penne

etelfotok_548.jpg

Hozzávalók (2 személyre)

  • 30 dkg penne tészta
  • 2 nagy gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, chili pehely, bors
  • 20 dkg paradicsom konzerv
  • 10 szem olajbogyó karikákra vágva
  • pár szál petrezselyem apróra vágva
  • reszelt parmezán

 

A tésztát sós vízben kifőztem – majdnem teljesen készre.

Az egyik gerezd fokhagymát a forró olajra dobtam és kicsit megpirítottam benne, majd megfűszereztem a sóval, chili pehellyel és borssal.

Ráöntöttem a paradicsomszószt és hozzáadtam a másik gerezd fokhagymát, valamint az olajbogyót.

Pár perc alatt összeforraltam, végül hozzáadtam a petrezselymet.

Ráöntöttem a tésztára és pár percig együtt is főztem őket.

Reszelt parmezánnal megszórva tálaltam.