Diós keksz csokival

dios-csokis_keksz.jpg

Az eredeti recept innen származik

 

Hozzávalók (kb. 55 darabhoz)

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg darált dió
  • 0.5 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 15-20 dkg csokoládé pasztilla

 

A lisztet, a darált diót a sütőport és a sót összekevertem.

A tojást, a cukrot és a vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam a diós keveréket és alaposan összedolgoztam. (Ragacsos állagot kaptam.) Beledolgoztam a csoki pasztillát is.

Diónyi nagyságú gombócokat formáztam és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. A kezemmel kissé lelapítottam. (Kicsit fognak kelni a sütőben.)

175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem. (Addig pont, amikor a széle elkezdett színesedni.)