Diós keksz csokival
Az eredeti recept innen származik
Hozzávalók (kb. 55 darabhoz)
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg darált dió
- 0.5 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 15-20 dkg csokoládé pasztilla
A lisztet, a darált diót a sütőport és a sót összekevertem.
A tojást, a cukrot és a vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam a diós keveréket és alaposan összedolgoztam. (Ragacsos állagot kaptam.) Beledolgoztam a csoki pasztillát is.
Diónyi nagyságú gombócokat formáztam és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. A kezemmel kissé lelapítottam. (Kicsit fognak kelni a sütőben.)
175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem. (Addig pont, amikor a széle elkezdett színesedni.)