Kajszi lekvár
Hozzávalók (az alap lekvárhoz)
- 3 kg kajszi (mag nélkül)
- 1 kg cukor
- 3 kk citromsav
- 3 tasak 3:1 dzsemfix
- A kajszit botmixerrel összeturmixoltam, hozzáadtam a cukrot, citromsavat és dzsemfixet, majd felforraltam és 3 percig főztem. Előre kifertőtlenített üvegekbe töltöttem, befőzőfóliával lezártam és fejjel lefelé állítva megvártam, míg kihűltek.
- Az egyik adagot a fent leírtaknak megfelelően készítettem el.
- A második adagba reszelt gyömbért is főztem.
- A harmadik adaghoz készítettem egy fűszeres főzetet: kevés vízhez fahéj rudat és szegfűszeget adtam, majd ezeket 20 percig gyöngyözve főztem. Kivettem a darabos részeket és a főzetet hozzáöntöttem az összeturmxolt barackhoz, majd vanília pasztát is nyomtam bele. (A barack súlyához hozzáadtam a főzetét is.) Ugyanúgy felforraltam és főztem 3 percig, mint az alap változatot.
Szólj hozzá!