Hozzávalók (5 adaghoz)
- tetszőleges mennyiségű szalonna kockákra vágva
- 80 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
- 50 dkg csiperkegomba vastagabb cikkekre vágva
- 1 ek paradicsompüré
- 3 tk dijoni mustár
- 2 tk sima mustár
- 10 db csemegeuborka vékony csíkokra vágva
- 5 púpozott evőkanál tejföl
- petrezselyem apróra vágva
- só, bors
- keményítő vagy liszt a sűrítéshez
A szalonnát megpirítottam, majd a megsült darabokat külön raktam.
A zsíron megpirítottam a gombát, majd a végén hozzákevertem a paradicsompürét.
Egy másik edényben fehéredésig pirítottam a csirkemellet, végül beleforgattam a paradicsomos gombába.
Sóztam, borsoztam, összekevertem a mustárokkal, a tejföllel, a csemegeuborkával és a megpirított szalonnával. Pár percig főztem, amíg a csirkemell teljesen megpuhult. Végül hozzákevertem a petrezselymet.
Keményítővel sűrítettem a végén. (Amennyiben liszttel sűrítenénk, azt a tejfölbe érdemes keverni, mielőtt hozzáadjuk a húsos keverékhez.)
Rizzsel, kuszkusszal, tepsiben sült petrezselymes krumplival tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.