Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (20x30 cm-es tepsihez)
- 20 dkg burgonya (hámozva, darabolva)
- 60 dkg finomliszt (a krumpli hőfokától, állagától függően)
- 2,5 dkg élesztő
- 0,5 l tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1 db tojás
- 4 dkg disznózsír
- libazsír és 2 gerezd fokhagyma
A krumplit megfőztem és összetörtem.
Langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
A krumplit, az élesztős tejet, a tojást, az olvasztott disznózsírt és a sót lágy tésztává gyúrtam és langyos helyen duplájára kelesztettem.
A tepsit bőségesen kikentem libazsírral, majd a megkelt tésztát belenyomkodtam (széthúzogattam). A tetejét is megkentem libazsírral, majd 175 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
A két gerezd fokhagymát lereszeltem és kb. két evőkanál libazsírral összekevertem.
Ahogy kivettem a sütőből a megsült kenyeret, megkentem a tetejét a fokhagymás zsírral és az egészet rácson hagytam kihűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.