Hozzávalók (kb. 30 gombóchoz)
- 1 kg krumpli (tisztítottan)
- 10 dkg rétesliszt
- 8-10 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- só
- szilva, cukor, őrölt fahéj
- zsemlemorzsa, zsír
A hámozott krumplit kockákra vágva erősen sós vízben puhára főztem, majd összetörtem.
Amikor teljesen kihűlt a krumpli, hozzákevertem a liszteket és a tojást, majd simára gyúrtam.
A szilvát (én feleztem, mert nagyok voltak) megszórtam cukorral és fahéjjal.
A tenyeremben gombócokat gyúrtam a tésztából, majd kilapítottam, beletettem a szilvákat és újra gombóccá gyúrtam az egészet.
Lobogó vízben főztem meg a gombócokat úgy, hogy megvártam, míg feljöttek, majd még így főztem 3-4 percig.
A zsemlemorzsát kevés zsírral megpirítottam, majd a még meleg gombócokat beleforgattam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.