Hozzávalók 4 főre
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg zöldbab két centiméteres darabokra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna, pirospaprika
- 2 dl rizs
- 2 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- zsiradék
A rizst és a zöldbabot külön-külön megfőztem.
A hagymát megsóztam, majd zsíron megfonnyasztottam. Hozzáadtam a darált húst és a fűszereket. Fehéredésig pirítottam, majd leöntöttem vízzel annyira, hogy majdnem ellepje. Ebben puhára főztem. A végére majdnem el is főtt teljesen a leve.
A húst és a rizst összekevertem.
Egy tepsit (20x30 cm) kikentem zsírral, majd beleöntöttem a zöldbab felét. Egyenletesen eloszlattam rajta a rizses húst, majd következett a zöldbab másik fele.
A joghurtot és a tejfölt összekevertem, majd rásimítottam a bab tetejére.
A tepsit alufóliával letakartam.
180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöttem, a végén pedig még pirítottam alufólia nélkül is 10 percig.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.