Hozzávalók (3 adaghoz)
- kevés zsír vagy olaj
- 1 nagy fej hagyma apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apró darabokra vágva vagy reszelve
- 1 db kápia paprika apróra vágva
- 60 dkg darált sertéshús
- só, bors és chili pehely ízlés szerint
- 0,5 teáskanál pirospaprika, római kömény, oregánó
- 0,25 teáskanál fahéj
- 2 db babérlevél
- 40 dkg aprított paradicsom (lehet friss és konzerv is)
- 45 dkg vörösbab konzerv
- 15 dkg kukorica konzerv
A zsíron üvegesre pirítottam a lesózott vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát, a kápia paprikát, a római köményt és a chili pelyhet. Addig melegítettem, míg összeesett.
Ekkor rádobtam a húst és fehéredésig pirítottam, majd fűszereztem. (Só, bors, pirospaprika, oregánó, fahéj, babérlevél.)
Ráöntöttem a paradicsom konzervet és az egészet fedő alatt addig főztem, amíg megpuhult a hús. (Kb. fél óra.) Nekem kellett rá egy kis vizet is öntenem, mert sűrű volt a paradicsom.
Utána ráöntöttem a babot és a kukoricát is, majd ezekkel együtt újabb negyedóráig főztem.
Másnapra állt igazán össze az íze.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.